Izložba pisanica i ručnih radova


Petak, 11. travnja 2014.

Članice Udruge žena grada Đurđevca su u srijedu, 9. travnja 2014. godine, u prostorima Udruge (u zgradi Devčićevo) organizirale izložbu pisanica i ručnih radova. Goste su upoznale sa svojim radom i daljnjim aktivnostima koje su vezane za očuvanje tradicije đurđevačke Podravine.

Izložbu su svojim dolaskom podržali gradonačelnik Željko Lacković, zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica i ravnateljica Centra za kulturu Đurđevac Edita Janković Hapavel. Gradonačelnik je u svom kratkom obraćanju pohvalio rad Udruge i dao podršku za daljnje aktivnosti, dok se zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica osvrnula na suradnju članica Udruge i KUD-a Petar Preradović na predstojećoj Reviji narodnih nošnja koja će se održati u sklopu Đurđeva, u srijedu, 23. travnja 2014. s početkom u 18:00 sati na Trgu sv. Jurja. Ravnateljica Centra za kulturu Đurđevac Edita Janković Hapavel osvrnula se na uspješnu suradnju s članicama Udruge, te je prisutnima ispričala povijest ukrašavanja pisanica.

Nakon otvaranja izložbe prisutni su večer proveli u razgledavanju izloženih radova i druženju s članicama Udruge koje su ih počastile kolačima.