Konferencija i dvodnevna radionica „PARALELNI SVIJET“


Utorak, 24. veljače 2015.

Predstavnici Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac su u četvrtak, 19. veljače 2015. godine bili na konferenciji u Gradskoj vijećnici u Svetom Ivanu Zelini, vezano za projekt „Zajedno jači“. Nositelj ovog projekta, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, je Udruga Srce Sv. Ivan Zelina, dok su partneri u projektu, uz našu Udrugu,  Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci, Udruga „Sunce” Novi Marof i Udruga „Sveta Ana” Lobor. 120 uzvanika je upoznato s projektom čiji je cilj ojačati kapacitete udruga za što uspješnije pružanje socijalnih usluga u lokalnoj zajednici.

Ispred Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac konferenciji su prisustvovali predsjednica Kristinka Štefan, zaposlenica Lara Frančina, članica/roditelj Ivka Šiptar i korisnice Petra Štefan i Željka Šiptar. Predsjednica Kristinka Štefan je, u ime svih partnera na projektu „Zajedno jači“ , održala govor o motivima koji su nas potaknuli da postanemo dio ovog projekta.  "Iako gotovo sve udruge partneri na ovom projektu, postoje duže od Udruge Srce i razvijamo projekte i programe koji omogućuju našim članovima zadovoljavanje svojih potreba, nismo do danas u svojim sredinama uspjeli postići sve ono što je Udruga Srce postigla u ovom kratkom vremenu. Divimo se njihovim postignućima, a nadasve entuzijazmu." - izjavila je predsjednica Udruge iz Đurđevca Kristinka Štefan te stavila naglasak na to koliko je ovaj projekat važan za našu Udrugu.

****************************************************************************

U okviru projekta „Zajedno jači“ kojeg provodi Udruga Srce  Sveti Ivan Zelina zajedno s partnerima Udrugom Sunce Novi Marof, Udrugom Sveta Ana Lobor, Udrugom za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci i Udrugom za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac, a koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, održana je dvodnevna radionica „Paralelni svijet“, i to 20. i 21. veljače.  Ispred Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac  u  ovoj radionici su sudjelovali  zaposlenica Udruge Lara Frančina  i 16 volontera, od kojih su velik dio njih članovi Udruge volontera „Ruka u ruci“ Đurđevac, koja je suradnička organizacija našoj Udruzi na ovom projektu.

Cilj radionice je bio kroz teoretski i praktični dio osvijestiti volontere o teškoćama s kojima se svakodnevno susreću osobe s invaliditetom. Izvoditelji radionice su na zanimljiv način,kroz teoriju i različite vježbe sudionicima pokušale približiti prava osoba s invaliditetom,razne modele pristupa, razumjevanje te uspostavljanje odnosa s osobama s invaliditetom.

Volonteri iz Đurđevca koji su sudjelovali na ovoj radionici tijekom godine volontiraju u Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac te im je sudjelovanje na ovoj radionici bila svojevrsna nagrada za njihovo nesebično pomaganje potrebitima.