MINISTARSTVO ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I ŠPORTA ODOBRILO SREDSTVA ZA PROVOĐENJE PROJEKTA UDRUGE ZA POMOĆ OSOBAMA S MENTALNOM RETARDACIJOM ĐURĐEVAC


Četvrtak, 8. siječnja 2015.

Uoči Božića Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac obaviještena je da je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa  donijelo Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2014/2015. godini. Ovom odlukom odobreno je 106 projekata u ukupnom iznosu od 8.000.000,00 kn. Posebno veseli što je i ove godine odobreno financiranje projekta Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac pod nazivom "I ja to mogu", a koji je namijenjen djeci i mladima s intelektualnim teškoćama - članovima naše Udruge. Projekt se provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Đurđevac, Osnovnom školom Grgura Karlovčana Đurđevac, Strukovnom školom Đurđevac i Udrugom volontera „Ruka u ruci“ Đurđevac kojima se Udruga i ovom prilikom zahvaljuje na partnerstvu.

Projekt se provodi u razdoblju od 01. rujna 2014. godine do 25. kolovoza 2015. godine. Odobrena sredstva u iznosu od 120.000,00 kn biti će namijenjena za svakodnevne aktivnosti osnovnoškolske i srednjoškolske populacije djece s teškoćama u razvoju, a najvećim dijelom se odnose na plaće zaposlenih djelatnica, prehranu korisnika, materijal za aktivnosti, opremu i inventar te grafičke usluge.