Naš Odred izviđača sudjelovao na logorovanju na otoku Olibu


Petak, 1. kolovoza 2014.

Odred izviđača "Picoki" Đurđevac od 20.-31. srpnja 2014. godine sudjelovao je na logorovanju na otoku Olibu blizu Zadra. Uz Savez izviđača Koprivničko-križevačke županije i odrede iz Koprivnice i Križevaca naš Odred izviđača bio je jedan od organizatora ove aktivnosti na kojoj je sudjelovalo 70 članova svih uzrasta.

Tema logora koja se protezala kroz sve aktivnosti bila je "Dobri dupin", čime je obilježena godina dupina. Članovi istraživačkog uzrasta posjetili su i "Plavi svijet" u Velom Lošinju gdje su odslušali predavanja o tim simpatičnim morskim bićima. A u ime Saveza naše županije usvojili su dupina imenom Ivan.

Tijekom logorovanja Odred je posjetio obližnji otok Silbu, gdje su proučavali ljekovito i začinsko bilje tipično za mediteransku klimu. Ujedno je biciklima istražen i cijeli otok i posjećena novo obnovljena crkva Sv. Nikole.

Tijekom vikenda odredi su na rivi organizirali zabavu za lokalno stanovništvo i turiste koje su počastili podravsko-prigorskim specijalitetima, te predstavili gradove iz kojih dolaz, a pripremljen je i kratak program pun igara, pjesama i plesa, na opće oduševljenje svih prisutnih.

Uz mnogobrojne aktivnosti pronađeno je vrijeme za održavanje Osnivačke skupštine prvog kluba brđanki na području županije pod nazivom "Ničiji anđeli". Za prvu predsjednicu kluba izabrana je idejna začetnica, članica našeg Odreda izviđača Anja Senzel.

U suradnji s lokalnim stanovništvom Odred je namjeravao održati radnu akciju na kojoj bi uredili pristupni put do plaže Široki Bok, ali strašno nevrijeme omelo je održavanje planirane akcije i privelo dan ranije od planiranog druženje.

Usprkos tome članovi Odreda kući su se vratili puni dojmova, obogaćeni za mnoge lijepe uspomene i nova prijateljstva.