Nova zapošljavanja u Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac


Četvrtak, 12. veljače 2015.

Od ponedjeljka 9. veljače 2015. godine u Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac zaposlena je Ana-Marija Pavec iz Đurđevca, i to na vrijeme od šest mjeseci putem programa "Mladi za zajednicu - mini javni radovi", a za koju 50% plaće financira Hrvatski zavod za zapošljavanje, a 50% plaće je osigurano putem odobrenog projekta od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Kao pomagačica u radu s korisnicima pridonijet će njihovoj kvalitetnijoj skrbi.

Osim Ana-Marije, od sredine siječnja je na određeno nepuno radno vrijeme zaposlena još jedna djelatnica, i to profesorica Ana Đurišević koja organizira i provodi popodnevna druženja za djecu osnovnoškolske dobi s lakšim oštećenjima. Plaća i ove nove djelatnice osigurana je do kraja kolovoza putem projekta „I ja to mogu“ odobrenog od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Novim zapošljavanjima i svakodnevnim 10-satnim aktivnostima Udruga nastoji i nadalje poboljšavati kvalitetu rada, a sve u cilju povećanja samostalnosti, kvalitetnog provođenja vremena te poticanja kreativnosti i uključivanja u društvo korisnika Udruge.