OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN DOWN SINDROMA I ODRŽANA USKRSNA RADIONICA U UDRUZI ZA POMOĆ OSOBAMA S MENTALNOM RETARDACIJOM ĐURĐEVAC


Subota, 22. ožujka 2014.

Uoči Međunarodnog dana Down sindroma koji se obilježava 21. ožujka, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac je u četvrtak 20. ožujka u popodnevnim satima u prostorima Udruge upriličila obilježavanje ovog važnog datuma. Skupilo se 50-tak članova. Predavanje o Međunarodnom danu Down sidroma i samom Down sindromu održala je predsjednica Udruge Kristinka Štefan, dok je Sanja Flajs Vidaković, prof. defektologije upoznala s položajem osoba s Down sindromom te njihovoj socijalizaciji. Recitaciju je pripremila i Marija Bakan, članica Udruge s Down sindromom. Svim prisutnim podijeljen je letak o osobama s Down sindromom.

Također, u polusatnoj emisiji „Krila anđela“ u četvrtak je gostovala predsjednica Udruge Kristinka Štefan i upoznala sve slušatelje Podravskog radija s Down sindromom.

Nakon obilježavanja Međunarodnog dana Down sindroma Udruga je održala i Uskrsnu radionicu. Voditelj Uskrsne radionice bio je Zoran Vidaković, učitelj likovne kulture. Iako je on u Udruzi voditelj Uskrsnih radionica već niz godina, svake godine članove Udruge uspije iznenaditi novim neisprobanim idejama. Ove godine ukrašavale su se pisanice pomoću igle i konca, dok je za djecu bila odabrana jednostavnija tehnika - kaširanje.

Nakon završetka „radnog dijela“ djeca su se družila uz pjesmu i ples, a roditelji, voditeljice i prijatelji Udruge uz razgovor. Naravno, zasladilo se i kolačima.