Održani Dani otvorenih vrata Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac


Ponedjeljak, 9. lipnja 2014.

Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac drugu godinu zaredom sudjeluje u Danima otvorenih vrata koja se održavaju na inicijativu Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, a povodom Dana udruga. Udruga je u četvrtak i petak, 5. i 6. lipnja, otvorila vrata svoje Udruge te predstavila svoj rad na promotivnom štandu na ulazu u Gradsku tržnicu i na glavnom Gradskom trgu.

Članove Udruge obradovali su mnogobrojni posjeti, među kojima valja istaknuti posjet dvije starije grupe Dječjeg vrtića "Maslačak" Đurđevac zajedno s v.d. ravnateljicom vrtića Marijom Čupen Tomica i tetama Dijanom Bolteković-Tkalec, Anom Lazar, Ines Bilas Popović i Ljiljanom Puhač, zatim posjet učenika 5c razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac zajedno s razrednicom Bernardom Žibreg, posjet odgajateljice Anđele Kolar iz Dječjeg vrtića "Pčelica" Molve zajedno s mamama djece polaznika vrtića, posjet predstavnica udruga s područja Grada Đurđevca i mnogih građana.

Za sve posjetitelje je organizirana izložba radova, prezentacija rada Udruge, a posjetitelji su sudjelovali i družili se zajedno s članovima i djelatnicima Udruge u kreativnim radionicama keramike.

Predsjednica Udruge Kristinka Štefan zahvaljuje i mnogobrojnim građanima koji su posjetili promotivni štand Udruge na ulazu u Gradsku tržnicu i na glavnom Gradskom trgu, te kupnjom radova pomogli u daljnjem radu Udruge.

I na ovaj način Udruga je približila građanima i široj javnosti programe i projekte koje provodi, a sve s ciljem poboljšanja kvalitete života članova Udruge – djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s mentalnom retardacijom i njihovih obitelji.