Pidžama našeg Kazališta ocijenjena visokom ocjenom


Utorak, 17. veljače 2015.

Naše Gradsko kazalište Đurđevac oduševljava diljem Hrvatske sa svojom predstavom "Pidžama za šestero".

Tako je Gradsko kazalište Đurđevac nastupilo u nedjelju, 8. veljače 2015. godine u Retkovcima na "27. Susretima kazališnih amatera" sa svojom hit predstavom "Pidžama za šestero". Prvo je to službeno gostovanje mlade glumačke ekipe s novom predstavom. Potražnja za predstavom je bila iznad svakog očekivanja, gotovo 320 gledatelja ispunilo je Hrvatski dom kulture u Retkovcima i stalnim smijehom i aplauzima oduševljeno uživalo u kreacijama đurđevačkih glumaca. Navedeni susreti su zapravo festival (u stilu natjecanja), koji se tradicionalno odvija početkom svake godine u Retkovcima i okuplja najbolja amaterska kazališta u Hrvatskoj i susjednim državama, te ima međunarodni karakter. Ove godine na festivalu, uz Gradsko kazalište Đurđevac, nastupilo je i 12 amaterskih kazališta iz Belog Manastira, Jastrebarskog, Bjelovara, Sv. Ivana Zeline, Vukovara, Pačetina, Županje, Vinkovaca, Omiša, te Hardomilja i Mostra iz BiH, i Šida iz Srbije.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Selena Andrić (profesionalna glumica i asistentica na osječkoj akademiji), Ivana Petričević (prof. hrvatskog jezika i književnosti) i Katica Štefančić (glumica Kazališta "Mika Živković") dalo je odlične pohvale predstavi i glumi naših glumaca. Cijelu kritiku Prosudbenog povjerenstva možete pročitati na facebook stranicama našeg kazališta.

Publika je "Pidžamu za šestero" ocijenila s izvanrednom ocjenom 4,84, što je jedna od najviših ocjena otkad se održava festival. Za nagradu najbolje glumice i glumca nominirani su Dora Trogrlić i Karlo Kučanda. Dodjela nagrada je 22. veljače u Retkovcima.

Domaćin i organizator festivala, Kazalište "Mika Živković" ima dugu tradiciju kazališnog djelovanja i  stvaralaštva, te svake godine okuplja profesionalne i amaterske glumce iz cijele Hrvatske i bliže regije, a na taj način se razmjenjuju glumačka i kazališna iskustva, te stvaraju suradnje i prijateljstva.

Nastup našeg Kazališta obnovio je suradnju s Kazalištem "Mika Živković" Retkovci, zasigurno najuspješnijem i najaktivnijem amaterskom kazalištu u Hrvatskoj.

****************************************************************************

Gradsko kazalište Đurđevac u međuvremenu je izvelo dvije izvedbe "Pidžame za šestero". U utorak, 10. veljače, izvedena je navedena predstava za 127 gimnazijskih učenika, a u planu je i izvedba za učenike Strukovne škole u Đurđevcu 27. veljače 2015. godine. U predvečerje Valentinova, 13. veljače, izvedena je četvrta repriza "Pidžame za šestero" u Domu kulture u Đurđevcu. Zajedno s 200 gledatelja, predstava je bila i snimljena, te su time ovacije publike i dugotrajni pljesak ostali trajno zabilježeni u sjećanju našeg kazališta.

Ujedno je važno za napomenuti kako je Mala drama Gradskog kazališta Đurđevac izvela predstavu "Kako je Potjeh tražio istinu" u Osnovnoj školi Kloštar Podravski pred 50-ak zadovoljnih osnovnoškolskih učenika.

Sada članovima Uprave i vodstva Gradskog kazališta Đurđevac predstoji još održavanje polugodišnje izvještajne sjednice kako bi se rezimirali rezultati polugodišnjeg rada, te naveli budući projekti i planovi.