Prodaja uskrsnih uradaka Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac


Četvrtak, 20. ožujka 2014.

Od ponedjeljka 24. ožujka pa do Uskrsa u prostorijama Gradske knjižnice Đurđevac možete razgledati i po simboličnim cijenama kupiti uskrsne uratke članova Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac. Radovi su to nastali kroz proteklih mjesec dana na aktivnostima poludnevnog boravka i popodnevnim druženjima, a koje su izrađivale voditeljice s djecom i volonterkama, te na uskrsnoj radionici gdje su se izradi priključili i roditelji.

Prilikom posjeta Gradskoj knjižnici dočekati će Vas mnogobrojne zečice, raznovrsne pisanice i košarice s pisanicama, stoga Vas pozivamo da kupnjom radova pomognete radu naše Udruge i poboljšanju kvalitete života osoba s mentalnom retardacijom. Pripremljeni su i letci o Udruzi kako bi svi zainteresirani bili upoznati s radom i aktivnostima, te promovirani o radu Udruge, a letci će se dijeliti svim kupcima radova.

S Gradskom knjižnicom Udruga odlično surađuje. Tako su korisnici Udruge s voditeljicama česti gosti dječjeg odjela gdje rado posuđuju knjige, a u petak 14. ožujka u Gradskoj knjižnici Đurđevac na dječjem odjelu članove Udruge ugostile su djelatnice i mali glumci. Naime, za  članove Udruge održana je kazališna predstava "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" u kojoj su glumili učenici 4. c razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac. Članovi Udruge su uživali u zanimljivoj i zabavnoj izvedbi mnogih zgoda i nezgoda malog šegrta Hlapića, njegovog vjernog pratitelja Bundaša i Gite. U znak zahvalnosti malim glumcima Udruga je pripremila prigodne poklone.

I ova Uskrsna prodaja u Gradskoj knjižnici rezultat je dobre suradnje Udruge i Gradske knjižnice, stoga Udruga zahvaljuje djelatnicama Gradske knjižnice na pomoći u organizaciji i provođenju prodajne izložbe uradaka, te se nada da će naši sugrađani, kao i uvijek do sad, pokazati senzibiliziranost za članove Udruge i njihove aktivnosti.