Promocija Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac članovima Hrvatske komore fizioterapeuta


Utorak, 20. siječnja 2015.
Djelatnica Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac Mateja Kolar, bacc. physioth., je u ponedjeljak, 19. siječnja 2015. godine, kao članica Hrvatske komore fizioterapeuta, u prostorima Opće bolnice Koprivnica održala predavanje „Fizioterapija kod osoba s mentalnom retardacijom“ kojem su nazočili fizioterapeuti – članovi Hrvatske komore fizioterapeuta s područja Koprivničko-križevačke županije.
Kroz predavanje su prisutni upoznati s definicijom i etiologijom mentalne retardacije, načinima fizioterapije kod osoba s mentalnom retardacijom, testiranjem i izradom individulanog plana, vježbanjem u Udruzi, vježbanjem u vodi koje se provodi za korisnike (hidrogimnastika), godišnjim planom i programom provođenja fizioterapije, te valorizacijom rada lipanj - prosinac 2014. godine koju je provela izlagačica.
Predavanju su nazočile i predsjednica Udruge Kristinka Štefan, zaposlenica Lara Frančina i volonterka Vlatka Koser. Udruga je iskoristila priliku i promovirala svoj rad podjelom promotivnog materijala – letaka i časopisa Udruge.