Rođendan osnivača izviđačkog pokreta okupio izviđače u Đurđevcu


Srijeda, 26. veljače 2014.

Proteklog vikenda izviđači odreda "Picoki" pozvali su svoje prijatelje iz prijateljskih odreda "Kamengrad", "Bijeli javor", "Kalnik" i "Hrvatsko Zagorje" kako bi zajedno proslavili rođendan osnivača izviđačkog pokreta Sir Roberta Badena Powella. Naši izviđači su proveli prijatelje po Đurđevcu gdje su na kontrolnim točkama trebali ispunjavati zadatke i upoznavati se s našim gradom, a kao i na svakoj proslavi, nije nedostajalo pjesme, smijeha, veselja i dobrih rođendanskih želja.

Neka viđenja skautizma i želje za budućnost naši izviđači su napisali  za vremensku kapsulu koju će otvoriti dogodine i vidjeti što se ostvarilo, a što nije te napisati nove želje.

Ovo su neke od njih:

"Izviđači su svi dobri, složni. Lijepo se igrati s njima."

"O izviđačima mislim sve najbolje. Očekujem da ću pronaći  puno dobrih i novih prijatelja."

"Izviđači su mi uljepšali mladost. Upoznao sam mnogo fenomenalnih, dobrih, zabavnih i dragih ljudi koje nikad neću zaboraviti."

"Izviđači su super. Očekujem da svi ostanu ovakvi kakvi jesu jer su takvi najbolji. Želim da se svi skupa više družimo, upoznamo i sprijateljimo."

"Želim zahvaliti svim ovim predivnim ljudima i mojim prijateljima sa kojima uvijek nađem neku zanimljivu temu i najviše B.P.-u koji je sve ovo započeo osnivanjem izviđača. Želim nam puno druženja, radosti i smijeha, pjesme i plesa, novih prijateljstava i da se održe ona stara."

Ukoliko se bilo tko od Vas želi pridružiti druženjima izviđača slobodno ih kontaktirajte i sudjelujte na njihovim aktivnostima. Sljedeće druženje dogovoreno je krajem ožujka u Krapini na Izviđačkom križnom putu, čemu se naši izviđači posebno vesele.

Izviđački pozdrav svima... BUDI PRIPRAVAN