Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac sudjeluje u projektu „Zajedno jači“


Utorak, 20. siječnja 2015.

Predsjednica Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac Kristinka Štefan je, u srijedu, 07. siječnja 2015. godine u Zelini potpisala Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta „Zajedno jači“. Za ovaj projekt je Udruga Srce Zelina s Uredom za udruge Vlade RH i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva potpisala ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga.

Cilj ovog projekta je doprinijeti razvoju i jačanju kapaciteta OCD-a te jačanju suradnje s institucijama i lokalnom zajednicom. Razdoblje provođenja projekta je 29.12.2014.g. do 28.12.2015.g. Prijavitelj (korisnik) projekta je Udruga Srce Sv. Ivan Zelina, a partneri na projektu su Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci, Udruga Sunce Novi Marof i Udruga Sveta Ana Lobor, odnosno u projektu sudjeluje ukupno 5 Udruga iz 4 Županije.

Kao suradničke organizacije našoj Udruzi su Udruga volontera Ruka u ruci Đurđevac, Gimnazija Đurđevac i Hrvatski zavod za zapošljavanje Križevci, o čemu su potpisani ugovori o suradnji, a koji su bili sastavni dio natječajne dokumentacije. Projekt se sastoji od niza edukacija namijenjenih zaposlenima, članovima upravnog odbora Udruga, volonterima i roditeljima.

Vezano uz EU projekt „ZAJEDNO JAČI“ koji je odobren iz Europskog socijalnog fonda i za koji je prijavitelj Udruga Srce Zelina, a u kojem sudjeluje naša Udruga kao partnerska organizacija, u petak 16. siječnja 2015. godine u prostorima Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac održan je sastanak predstavnika Udruge i predstavnicima suradničkih organizacija - ravnateljicom Gimnazije Nevenkom Lončar, predsjednicom Udruge Ruka u ruci Petrom Sobota i dopredsjednicom Udruge Ruka u ruci Majom Islam, te pedagoginjom Gimnazije i dopredsjednicom Udruge Ruka u ruci Jasnom Horvat Vlahović, vezano za suradnju na projektu, u koji će, kroz planirane edukacije tijekom godine, biti uključeni i volonteri.