Za kraj godine druženje i ples u Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac


Srijeda, 24. prosinca 2014.

U ovo predblagdansko vrijeme, korisnici Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac su zajedno s voditeljicama u ponedjeljak 22. prosinca bili gosti djelatnica Gradske knjižnice Đurđevac, dok su ih u utorak 23. prosinca posjetili članovi glazbenog sastava Bonita Bend.

Posjet Gradskoj knjižnici na kraju ove godine dogovoren je kako bi se zaokružila bogata ovogodišnja suradnja naše Udruge i Knjižnice. Bilo je tijekom godine nekoliko radionica na kojima su korisnici Udruge bili gosti u Gradskoj knjižnici, dok su djelatnice Knjižnice u prostore Udruge rado dolazile čitati priče i razgovarati s korisnicima povodom značajnijih datuma. Tako su i prigodom ovog susreta domaćini iznenadili članove Udruge poklonivši im kalendar za iduću godinu koji krase zajedničke slike korisnika Udruge i zaposlenica Gradske knjižnice sa svih ovogodišnjih druženja. Korisnici Udruge razgledali su i izložbu tanjura gđe. Anđele Lenhard Antolin koja je trenutno izložena u Knjižnici. Uz lijepo zajedničko druženje, dogovorena je još bogatija suradnja kroz nadolazeću 2015. godinu dok su djelatnice Knjižnice korisnike Udruge iznenadile i tortom.

U utorak su pak, na vlastitu inicijativu, Udrugu posjetili članovi glazbenog sastava Bonita Bend. Poznato je da korisnici Udruge najviše od svega vole pjesmu i ples, pa ih je ovaj susret posebno obradovao. Zajedno su plesali, pjevali, razgovarali, a bilo je tu i poklona s jedne i s druge strane. Udruga zahvaljuje članovima banda koji su u predblagdansko vrijeme odvojili cijelo prijepodne i posvetili ga korisnicima Udruge.