Uspjeh đurđevačkih gimnazijalaca u finalu Junior Freshhh natjecanja


Petak, 9. veljače 2018.

U Zagrebu je održano četvrto finale Junior Freshhh natjecanja u kojem se pet timova borilo za pobjedu rješavanjem zadataka iz područja prirodnih znanosti.

Tim Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca U3-back in the game osvojio je 3. mjesto te simpatije publike i stručnog žirija. Nakon programa koji je uključivao prezentaciju o budućnosti naftne industrije koje su đurđevačke gimnazijalke Sara Kučinić, Lana Rončević i Klara Severić pripremile uz mentorstvo profesorice Irene Tišljar, uslijedilo je predstavljanje timova i zadataka o biogorivima te rješavanje problemskih zadataka iz biologije, kemije, matematike, fizike i geografije.

U prvom Junior Freshhh finalu sudjelovao je tim IMI u kojem su bili Mato Štefanac, Ivan Međurečan i Ino Lazar koji su osvojili 3.mjesto. Na drugom finalu natjecanja bile su ovogodišnje finalistice u timu naziva U3 te su kao najmlađe finalistice osvojile 5. mjesto.

Prošle školske godine tim Stari paper u kojem su bile Laura Lončar, Lara Jagić Domović i Paula Šiptar odnio je pobjedu.

Važno je naglasiti da je od 598 prijavljenih timova čak pet timova iz đurđevačke gimnazije među prvih deset najboljih iz cijele Hrvatske.

Foto: Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac