Valentinovo u Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac


Petak, 14. veljače 2014.
U suradnji s Gimnazijom dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac i Strukovnom školom Đurđevac, a povodom Valentinova, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac u prostorima Gimnazije i Strukovne škole organizirala je prodaju radova svojih članova i to u četvrtak i petak, 13. veljače i 14. veljače.

U prethodnom razdoblju članovi Udruge su izradili mnogobrojne uratke na temu Valentinova, a prodaja je upriličena, kao i prethodnih godina, za polaznike srednje škole. U prodaji su sudjelovale zaposlenice Udruge, te članovi učeničkog vijeća Gimnazije i Strukovne škole. Udruga se zahvaljuje ravnateljici Gimnazije gđi. Nevenki Lončar i ravnatelju Strukovne škole g. Mirku Peršinović što su omogućili prodaju u svojim prostorima, te gđi. Jasni Horvat Vlahović, pedagogici Gimnazije i gđi. Lovorki Kučinić, profesorici u Strukovnoj školi koje su pomogle u organizaciji prodaje.

Prodajom radova skupilo se preko 1.000,00 kn, što pokazuje veliku empatiju prema korisnicima.

Nadalje, u prostorima Udruge je u četvrtak 13. veljače u popodnevnim satima organizirana proslava Valentinova na kojoj je bilo 20-tak korisnika, zaposlenice i volonterke Udruge. Dvosatni ples i zabava su organizirani kako bi se članovima omogućilo međusobno druženje i zabava. Organiziran je ples srca, igre i svi korisnici su obradovani simboličnim poklonima.

U vrijeme plesa roditelji korisnika su vrijeme proveli u izradi keramičkih uradaka koje će Udruga ponuditi sugrađanima u proljetnim prodajama.