Vatrogasci JVP-a Đurđevac obilježili dan sv. Florijana


Četvrtak, 5. svibnja 2022.

Povodom dana sv. Florijana, zaštitnika svih vatrogasaca, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac organizirali su dane otvorenih vrata gdje su sve posjetitelje upoznali s vatrogasnom opremom i spravama.

Među prvima u posjet su im stigli mališani Dječjeg vrtića Maslačak i učenici Osnovne škole Đurđevac koji su za dan sv. Florijana prikladno izradili i prekrasne likovne radove na temu vatrogastva. Izložbu likovnih radova učenika petih i šestih razreda svi posjetitelji su mogli razgledati u prostorima JVP-a, a one umjetnike čiji radovi su odabrani za natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice, članovi JVP-a Đurđevac su prikladno i nagradili. Tako je 1. mjesto osvojio učenik Karlo Sabolić sa slikom Vatrogasci u akciji, 2. mjesto učenica Kiara Kapelčan sa slikom Sv. Florijan, 3. mjesto dobila je Lea Gregurec sa slikom Vatrogasci spašavaju ljude, dok je nagradu struke dobila Judita Maznik sa slikom Borba vatre i vode.

Učenici nisu skrivali oduševljenje vatrogasnom opremom i vozilima, a najviše ih se dojmila vatrogasna pjena kojom vatrogasci gase požar.

Cilj ove akcije bio je razvijanje svijesti i odgovornosti građana, a pogotovo mladih u području prevencije od nastanka požara i ispravnom postupanju u slučaju nastanka i gašenja požara. 

Kako bi im čestitali blagdan sv. Florijana, djelatnike JVP-a Đurđevac posjetili su i Gradonačelnik Hrvoje Janči te predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković.

-Svim vatrogascima i njihovim obiteljima želim sretan dan Svetog Florijana. Članovi naše Javne vatrogasne postrojbe povodom obilježavanja Dana vatrogasaca pripremili su brojne aktivnosti za mlade s ciljem promocije vatrogastva dobrotvornog i dobrovoljnog rada čime se potiče da se naša djeca od najmlađih dana uključe u djelatnosti vatrogasne zajednice - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Na kraju dana svi članovi JVP-a Đurđevac, te predsjednici i zapovjednici DVD-a Đurđevac, Mičetinac, Čepelovac, Sveta Ana, Sirova Katalena, Suha Katalena, Budrovac i Severevoci prisustvovali su svetoj misi u čast svetog Florijana u Crkvi sv. Jurja u Đurđevcu.