Vatrogasna zajednica grada Đurđevca: krenulo osposobljavanje za vatrogasna zvanja


Četvrtak, 19. siječnja 2023.

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Đurđevac krenulo je osposobljavanje za vatrogasna zvanja i to: vatrogasac, vatrogasac 1. klase, vatrogasni dočasnik te vatrogasni dočasnik 1. klase.

Na tečaju sudjeluju polaznici iz područja Vatrogasne zajednice grada Đurđevac te cijelog Požarnog područja Đurđevac, a ukupno je upisano 87 polaznika, od čega je 55 polaznika za zvanje Vatrogasac,12 polaznika za zvanje vatrogasac 1. klase, 12 polaznika za zvanje dočasnik te 8 polaznika za zvanje dočasnik 1. klase.

Tečaj je sufinanciran od strane Vatrogasne zajednice grada Đurđevac i Hrvatske vatrogasne zajednice. Predavači na tečaju su Andrija Puhač,  Mirko Večerić, Željko Turbelija i Alen Škudar koji je ujedno i voditelj tečaja.

 - U osposobljavanju vatrogasaca služimo se opremom i tehnikom JVP Đurđevac. Završetak osposobljavanja očekuje se krajem veljače 2023.g. te ćemo u vatrogastvu dobiti nove osposobljene i educirane članove koji će moči sudjelovati na vatrogasnim intervencijama, vježbama te ostalim poslovima u vatrogastvu i svojim matičnim vatrogasnim organizacijama- rekao je Alen Škudar.

Vatru gasi brata spasi !!