Za bolje sutra: Udruga Mali princ započela s provođenjem još jednog EU projekta


Petak, 25. listopada 2019.

Udruga Mali princ Đurđevac započela je s provedbom projekta  Za bolje sutra financiranog iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina.

Kako bi upoznali sudionice projekta s planiranim aktivnostima, održan je sastanak s predsjednicom Udruge Kristinkom Štefan i voditeljicom projekta Anom Muktić u prostorima udruge na kojem su potpisani sporazumi o suradnji s Anom Lukanec iz Đurđevca, Nikolinom Paurović iz Đurđevca, Marijom Matkov iz Đurđevca, Mateom Konjarek iz Šemovaca i Doris Sinković iz Budančevice.

Cilj projekta je povećati mogućnost zapošljavanja osoba s intelektualnim teškoćama na području grada Đurđevca i okolnih općina, a ciljana skupina je 5 nezaposlenih radno sposobnih osoba, članica Udruge Mali princ.

Kroz projekt će se provesti verificirani program obrazovanja odraslih za sakupljača, uzgajivača, prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja kao i radionice osnaživanja i unapređivanja vještina koje obuhvaćaju radionice informatičkog opismenjivanja, komunikacijske radionice jačanja kompetencija te radionice razvoja kreativnosti i uključivanja u život zajednice.

Projekt se provodi 18 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je 440.438,23 kn te je 100% financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Partneri u projektu su Grad Đurđevac i Centar za socijalnu skrb Đurđevac.

Nakon što je od ožujka ove godine Udruga Mali princ započela s provođenjem projekta Pružanje usluge osobne asistencije osobama s intelektualnim teškoćama financiranog iz Europskog socijalnog fonda, ovo je već drugi projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda koji je Udruzi odobren, a čijim provođenjem je povećana kvaliteta života članova Udruge i proširene usluge podrške u zajednici.

-Vjerujemo da će se nakon provođenja projekta „Za bolje sutra“ i poboljšanja kompetencija sudionici projekta lakše uključiti na tržište rada, a doprinos tome je i prijava projekta na natječaj „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika“ financiran iz Europskog socijalnog fonda na koji je Udruga Mali princ u srpnju ove godine prijavila projekt „Samo se srcem dobro vidi“ kroz koji planira pokrenuti socijalno poduzetništvo- rekla je predsjednica udruge Kristinka Štefan.