Zagrebačka banka Poslovnica Đurđevac donirala računala knjižnici Osnovne škole


Subota, 7. prosinca 2013.

Zagrebačka banka d.d. Poslovnica Đurđevac donirala je svoja računala knjižnici Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac. Iz tog razloga ravnatelj Osnovne škole Marijan Vinković zahvalio im se za vrijednu donaciju kojom su našim učenicima i učiteljima omogućili kvalitetno i uspješno praćenje nastavnog plana i programa u skladu s razvojem novih tehnologija.

Veliko hvala djelatnicima Poslovnice Đurđevac koji su posebnim angažmanom doprinijeli da računala budu donirana upravo našoj školi, a na inicijativu i zamolbu knjižničarke. Korisnici knjižnice će na brz i efikasan način pretraživati bazu podataka putem on-line kataloga, raditi prezentacije, igrati edukativne igre, natjecati se u raznim kvizovima, prijavljivati se na on-line radionice, kvizove, rješavati zadaće, pisati referate…

Školska knjižnica će sad postati pravo informacijsko, medijsko, komunikacijsko i kulturno središte škole. Knjižnica ima i neknjižnu građu koju korisnicima pruža putem elektroničkih medija. Program školske knjižnice sastavni je dio školskog kurikuluma i uključen je u nastavni proces, a učenici kroz knjižnicu ostvaruju niz projekata tijekom nastavne godine i ova vrijedna računala pomoći će korisnicima u provedbi.

Prema Standardu za školske knjižnice, škola od 400 do 800 učenika treba imati 1 računalo za knjižnično poslovanje, 1 računalo za ostale poslove, 1 računalo za pristup knjižničnom katalogu i udaljenim bazama podataka te najmanje 10 računala za rad korisnika knjižnice. Donacijom Zagrebačke banke knjižnica Osnovne škole približila se zadanom Standardu te će korisnicima olakšali ostvarivanje nastavnog plana i programa kao i kurikuluma.