Zajedno smo jači: projekt učenja i stjecanja vještina rada na računalu za udomljenu djecu


Ponedjeljak, 5. studenoga 2018.

Udruga udomitelja za djecu Osmijeh u suradnji s Gradom Đurđevcom prijavila je projekt Zajedno smo jači na natječaj koji je raspisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kojem će se poboljšati učenje i steći vještina rada na računalu kod udomljene djece.

Preko ovog projekta osigurano je 40.000,00 kuna od Ministarstva za demografiju, a projekt je krenuo s provedbom početkom školske godine. Projektom će se razviti sposobnost boljeg učenja i osnovnih vještina rada na računalu kod djece kroz brojne radionice i edukacije u razdoblju od četiri mjeseca.

Prva aktivnost projekta bila je radionica koju je vodila Jasna Horvat Vlahović koja je djeci pomogla saznati vlastiti stil učenja i načine na koje djeca mogu iste koristi kako bi što brže savladavali školsko gradivo. Djeca su zajedno s volonterima Udruge Ruka u ruci izrađivali prezentaciju o dosadašnjem naučenom sadržaju na instrukcijama. Cilj je kod udomljene djece razviti sposobnost učenja nastavnih predmeta fizike i matematike kroz primjenu različitih stilova učenja ponaosob te instrukcije koje se redovno provode.

Partner na projektu Zajedno smo jači je Udruga volontera Ruka u ruci, dok je Osnovna škola Grgura Karlovčana osigurala prostor za provedbu projekta. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstava za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.