Zimska liga trčanja unatoč niskim temperaturama okuplja sve više sudionika: pridružite im se u 8. kolu trčanja


Petak, 14. siječnja 2022.

Zimska liga trčanja u Đurđevcu nastavlja se i dalje, a jučer je održano 7. kolo koje je unatoč iznimno hladnom vremenu okupilo čak 36 sudionika. Podsjetimo da Zimska liga trčanja okuplja sve zainteresirane rekreativce s područja Grada Đurđevca i okolice da se jedan dan u tjednu tijekom 3 mjeseca okušaju u trčanju ili bržem hodanju, a prvo kolo lige otrčano je u prosincu prošle godine.

Liga se sastoji od 13 kola koja će se održati svake srijede u siječnju i veljači 2022. godine. Boduje se ukupno 8 od 13 najbrže otrčanih kola, a bodovi ostvareni za svako kolo izračunati su prema postignutom vremenu. Na ljestvici ukupnog poretka muških sudionika vode Kristijan Grgac, Damir Novogradec i Marko Tesla, dok na ljestvici ukupnog poretka ženskih sudionika vode Nikolina Grgac, Nataša Sušanj i Ana Šimić Kaša.

Staza je kružna dužine cca 5,5 km, odnosno trče se 2 kruga po 2,75 km sa startom i ciljem na trgu sv. Jurja (karta u prilogu). Trči se isključivo po osvijetljenim pješačkim stazama, a svaki sudionik je obavezan imati sat ili aplikaciju za mjerenje dužine i vremena trčanja. Prijave se vrše na licu mjesta.

Na redu je 8. kolo zimske lige koje se trči u srijedu, 19. siječnja od 18,30 sati.