Živi svijet oko nas: mali istraživači Dječjeg vrtića Maslačka proučavali kukce


Nedjelja, 3. srpnja 2022.

Kukci su uvelike izazvali pažnju kod vrtićaraca iz Dječjeg vrtića Maslačak, odgojne skupine Srčeka pa su odgojiteljice organizirale aktivnosti za djecu na tu tematiku.

Uz razne priče i enciklopedije o kukcima krenuli su u veliko istraživanje. Najveća pomoć u ovoj aktivnosti su bili roditelji koji su svakodnevno s djecom lovili kukce i donosili ih u vrtić. Tako se stvorio pravi mali terarij u sobi gdje su djeca pokazivala, opisivala i uspoređivala kukce. Razni edukativni materijali su pomogli djeci da malo bolje prouče taj svijet.

Kroz razne društvene igre djeci su pokušali približiti svijet i raznolikost kukaca. Sve više djeca pokazuju interes za društvene igre gdje vježbaju suradnju i razmjenu iskustava. Igrama bingo, memori, tražilice slova na temu kukci utjecali su na cjelokupni dječji razvoj. Kroz likovno izražavanje su nadopunili dječji likovni rad Livada s raznim kukcima koji žive na njoj.

-Zahvaljujemo roditeljima koji su nam pomogli u ostvarenju ove aktivnosti te sa svojom djecom uz druženje i kretanje proveli vrijeme zajedno u istraživanju- poručile su odgojiteljice iz Srčeka.