23. Dani voća na Trg sv. Jurja privukli brojne izlagače i posjetitelje


Subota, 23. listopada 2021.

Na Trgu sv. Jurja svečano su otvoreni Dana voća, najvažnija županijska manifestacija posvećene promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina te promicanju vrijednosti razvoja domaće proizvodnje, a ovogodišnji Dani voća okupili su oko 50-tak izlagača.

Lijep i sunčan dan okupio je veliki broj posjetitelja na izložbeno-prodajnom dijelu manifestacije koja je održana na Trgu svetog Jurja gdje su izlagači predstavili svoje voće, proizvode od voća, ali i kolače te ručne radove.

Gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči zaželio je dobrodošlicu svima te zahvalio organizatorima na 23.-im Danima voća koji se organiziraju ovdje u Đurđevcu.

-Dani voća iz godine u godinu okupljaju sve veći broj izlagača kojima se ovim putem zahvaljujem na sudjelovanju. Ovo je najveća manifestacija ovakvog tipa u našoj županiji i pozivam sve prisutne da se opskrbe domaćim proizvodima i na taj način podrže domaću proizvodnju i kvalitetne proizvode - istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Čestitke svim izlagačima uputila je i članica uprave Podravke d.d. Ljiljana Šapina, a 23. Dane voća uz pozdravne riječi otvorenima je proglasio zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Osim voća i voćnih proizvoda koje su prezentirani u okviru izložbeno-prodajnog dijela manifestacije, posjetitelji su imali prilike vidjeti tradicijski prikaz pečenja rakije koji su upriličili članovi Udruge vinogradara i voćara Đurđevac.

Grad Đurđevac je predstavio i projekt Podravinoteke preko kojeg se promoviraju domaći proizvodi i to putem oznake Kvaliteta Podravine. Svečano su dodijeljene i potvrde o isplati potpora male vrijednosti u poljoprivredi našim OPG-ovima koji su tokom godine podnijeli zahtjev. Odobreno ukupno 170.000,00 kuna bespovratnih potpora prema programu poticanja poljoprivrede, a potvrde im je uručio gradonačelnik Grada Đurđevca.

Okupljene posjetitelje svojim su nastupima razveselili mališani iz Dječjeg vrtića Maslačak, KUD Petar Preradović i Tamburaški sastav Dangube.

Nakon kulturno-umjetničkog dijela, proglašeni su najljepše uređeni izlagački prostori koje je odabrao stručni žiriji. Prvo mjesto je osvojio štand OPG Lasić, drugo mjesto OPG Ivan Kranjec dok je treće mjesto osvojio štand OPG Loth.

I ove godine izdan je katalog posvećen poljoprivrednim proizvođačima s područja županije koji se bave voćarstvom.