Ansambl LADO proslavio 74. rođendan u Đurđevcu: “podravski svati” oduševili punu dvoranu


Četvrtak, 9. studenoga 2023.

Bogatim i energičnim programom ansambl LADO oduševio je mnogobrojnu đurđevačku publiku koja je do posljednjeg mjesta popunila veliku sportsku dvoranu Strukovne škole.

Izvođenjem naše plesne baštine, najtipičnijih i najraširenijih tradicijskih plesova hrvatskih krajeva smještenih „među Savom, Dunavom i Dravom“, drmeša, kola, polke i zurke članovi ovog vrhunskog profesionalnog hrvatskog folklornog ansambla više od sat i pol vodili su đurđevačku publiku kroz plesno i glazbeno putovanje Posavinom, Moslavinom, Bilogorom, Turopoljem, Slavonijom, Baranjom, Srijemom, Međimurjem i Podravinom.

Na ovom svečanom koncertu kojim je LADO proslavio 74. obljetnicu svog djelovanja, pridružilo se na koncertom podiju i dvoje Đurđevčana, koji su odnedavno članovi ove hrvatske umjetničke institucije. Naime, po prvi puta s ansamblom su nastupali Lucija Lenardić i Dorian Rupčić, donedavno aktivni članovi đurđevačkog KUD-a Petar Preradović.

Svojim nastupom i profesionalnošću članovi ansambla demonstrirali su energičnost i moćnu scensku prisutnost. Vrhunskim koreografskim i glazbenim ostvarenjima te scenskim interpretacijama nikoga nisu ostavili ravnodušnim, a "podravski svati" u samoj završnici koncerta izmamili su gromoglasan aplauz publike.

Koncert je održan uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, a u organizaciji Turističke zajednice grada Đurđevca u sklopu programa Jeseni u Đurđevcu.