Asfaltiraju se nerazvrstane ceste u bilogorskim prigradskim naseljima: Dodatna  prednost  za razvoj  turističkih  aktivnosti


Subota, 23. ožujka 2024.

Kako teku pripreme, ali i asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području bilogorskih prigradskih naselja Budrovac i Suha Katalena, jučer su provjerili gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković. Obišli su asfalterske radove i pripremu za asfaltiranje u budrovačkom predjelu Cirik i u predjelima Borik i Boričec na području Suhe Katalene te izrazili svoje zadovoljstvo razinom obavljenih radova.

Već je asfaltirana nerazvrstana cesta u Budrovcu u predjelu Cirik u dužini od 1150 m, a intenzivno se radi na pripremi za asfaltiranje u Suhoj Kataleni u predjelima Borik i Boričec u ukupnoj dužini od 1810 m.

To su posebno pozdravili brojni vlasnici klijeti na tom području. I njima je, kao i vlasnicima na drugim vinogradarskim područjima gdje je asfaltiranje već obavljeno, omogućeno da sudjeluju u sufinanciranju asfaltiranja. Tako dvije trećine troškova za asfaltiranje snosi Grad, a jednu vlasnici vinograda i zemljišta.

-Projektom rekonstrukcije nerazvrstanih cesta, značajno podižemo kvalitetu života stanovnika prigradskih naselja, ali i onih koji uz novoasfaltirane ceste imaju svoje klijeti i vikendice namijenjene razvoju turizma - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči i dodao da će Grad Đurđevac i dalje osigurati sve infrastrukturne uvjete za unapređenje gospodarskih aktivnosti, točnije za razvoj turizma i povećanje smještajnih kapaciteta

– Razvoj infrastrukture je temelj za razvoj turizma. Na obroncima Bilogore imamo oko 2000 klijeti. Do mnogih se sada već lakše i jednostavnije dolazi jer je naš projekt rekonstrukcije nerazvrstanih cesta u prigradskim naseljima dobrim dijelom već realiziran. Cilj nam je asfaltirati svih 70-ak kilometara vinogradarskih cesta koje imamo na području Grada - rekao je Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća i zaključio da će i to pripomoći boljem pozicioniranju Gradu Đurđevcu na listi poželjnih destinacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske.