Asfaltiran put u predjelu Boričec u Suhoj Kataleni: vinogradari zadovoljni


Utorak, 10. siječnja 2023.

Nakon što je završilo asfaltiranje u Severovcima i Grkinama krenulo se dalje s planiranim radovima na komunalnoj infrastrukturi na području grada i prigradskih naselja.

Tako su ovaj tjedan završeni asfalterski radovi u vinogradarskom predjelu Boričec na području Suhe Katalene. Asfaltirano je oko 1 km ceste, a uskoro kreće asfaltiranje i predjela Borik, također u Suhoj Kataleni.

Kako je napomenuo gradonačelnik Hrvoje Janči, ovo je samo nastavak ulaganja u komunalnu infrastrukturu na području prigradskih naselja.

-Asfaltirani putevi su potaknuli naše vinogradare da razvijaju svoju ponudu, tako da bilježimo i povećan broj registriranih kušaonica, izletišta, ali i apartmana jer je upravo priroda naše bogatstvo koje u zadnje vrijeme privlači sve veći broj gostiju. Izgradnja prometnica je jedan od ključnih projekata za razvoj ovdašnjeg turizma- zaključio je gradonačelnik.

Brojni vinogradari s veseljem su dočekali asfalt ispred svojih klijeti jer je dosadašnji šljunčani put imao dosta rupa te se često morao obnavljati.

Podsjećamo kako je prethodno izgrađena i trafostanica za predio Borik i Boričec te se na taj način omogućilo vlasnicima klijeti priključenje na struju.