Hostel u park šumi Borik pred završetkom


Nedjelja, 28. veljače 2021.

U tijeku su završni radovi na izgradnji Hostela u park šumi Borik u sklopu projekta Održivo upravljanje i povećanje atraktivnosti Đurđevačkih pijesaka. Nakon kompletnog opremanja zgrade i uređenja interijera, asfaltirana je i pristupna cesta koja vodi do hostela, a paralelno s tim uredile su se i zelene površine.

Tako se svi radovi na izgradnji i rekonstrukciji zgrade škole u prirodi privode kraju, a sljedeća aktivnost je postavljanje nadstrešnice sa osam javnih električnih bicikala koji će biti na raspolaganju svim korisnicima prilikom obilaska turističkih atrakcija na području naše turističke destinacije.

Novi hostel s programom škole u prirodi privući će brojne školarce i vrtićarce da dolaze na terensku nastavu i uče o vrijednostima Đurđevačkih pijesaka, a djeca će se za vrijeme boravka ovdje moći okušati i u brojnim radionicama, poput izrade radova od pijeska, proučavanju pijeska, njegovog sastava i mnogih drugih.

 

Osnovne informacije o projektu:

Naziv projekta: Održivo upravljanje i povećanje atraktivnosti Đurđevačkih pijesaka, KK.06.1.2.02.0048

Naziv korisnika: Grad Đurđevac

Partneri: Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području KCKKŽ, LAG Podravina, TZ Grada Đurđevca

Ukupna vrijednost projekta: 17.319.657,97 kuna

EU sufinanciranje projekta: 13.678.947,16 kuna

Razdoblje provedbe projekta: 1.9.2015. - 1.8.2021.

 

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“