Blagdan Svi sveti: paljenjem svijeća i molitvom građani se prisjećaju svojih najmilijih


Nedjelja, 1. studenoga 2020.

Danas je blagdan Svih svetih, dan kada se održavaju misna slavlja u spomen na svete mučenike. Građani grada Đurđevca i naših prigradskih naselja posjećuju grobove najmilijih, pale svijeće i mole za pokojnike.

Mnogi su proteklih dana uredili grobove, kupovali lampione i cvijeće, a sve kako bi sve bilo spremno za današnji dan. Tako se danas već u ranim jutarnjim satima moglo vidjeti brojne građane koji su obilazili mjesta vječnog počinka i osvijetlili ih lampašima te se pomolili i tako se u tišini prisjetili trenutaka koje su proveli s onima koji su sada na vječnom počivalištu.

Sva groblja na području grada Đurđevca biti će otvorena tokom cijelog dana i noći. Na grobljima su osigurana dezinfekcijska sredstva i na ulazima te na drugim prikladnim mjestima, uz obvezu korištenja zaštitnih maski na otvorenom zbog povećanog broja ljudi. Također, organizirani su i obilasci COVID redara koji kontroliraju pridržavaju li se građani mjera.

-Očekujemo suradnju svih građana koji posjećuju groblja te ih molimo da se pridržavaju mjera i zdravstvenih uputa jer je to od ključne važnosti kako bismo smanjili širenje koronavirusa. Budimo odgovorni i zaštitimo sebe i sve s kojima smo u kontaktu- poručuju iz Komunalnih usluga Đurđevac.