Cjelovito rješavanje izgradnje sustava odvodnje u prigradskim naseljima na području Grada Đurđevca


Ponedjeljak, 28. listopada 2019.

U proračunu Grada Đurđevca osim za brojne projekte u provedbi osigurana su sredstva za još jedan hvalevrijedan projekt, a radi se o projektu izgradnje sustava odvodnje na području prigradskih naselja Sveta Ana, Mičetinac, Sirova Katalena i Suha Katalena.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje sustava odvodnje u ta četiri prigradska naselja iznosi oko 18,4 mil. kuna od čega Hrvatske vode sufinanciraju 80% odnosno 14,7 mil. kuna, dok je Grad osigurao 20% odnosno 3,7 mil. kuna.

- Ovo je zbilja još jedan hvalevrijedan projekt koji će Grad Đurđevac realizirati u suradnji s Hrvatskim vodama i našim Komunalijama, te je to zapravo potvrda koliko Grad brine o svojim prigradskim naseljima. Podsjećam da će se za prigradska naselja Čepelovac i Budrovac pitanje odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda riješiti kroz EU projekt Aglomeracije koja nam uskoro kreće- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Tim projektima će se riješiti pitanje odvodnje za oko 1.671 stanovnika.

  • Suha Katalena ima 340 stanovnika,
  • Sirova Katalena ima 286 stanovnika,
  • Mičetinac ima 207 stanovnika,
  • Sveta Ana ima 100 stanovnika,
  • Budrovac ima 385 stanovnika,
  • dok Čepelovac ima 353 stanovnika.

-Visina ulaganja i mali broj žitelja nisu zapreka za ujednačavanje uvjeta života, a ovim projektom se još jednom prigradska naselja stavljaju u naš fokus. Osim što naši stanovnici imaju uvjete za spajanje na mrežu vodoopskrbe uskoro će svi imati i uvjete spajanja na sustav odvodnje- zaključio je gradonačelnik.