Đurđevo: 2. kolo Croatia cupa u daljinskom jahanju i ove godine privuklo brojne ntjecatelje


Nedjelja, 23. travnja 2023.

U organizaciji Konjičkog kluba Đurđevački graničari podno utvrde Stari grad održana je utrka 2. kola Croatia cupa u daljinskom jahanju u Đurđevcu, a povodom obilježavanja Dana grada. Utrka je održana pod pokroviteljstvom Grada Đurđevca i Turističke zajednice grada Đurđevca kao suorganizatora, te brojnih sponzora.

Ovo je već sedmi puta da se ova utrka održava u gradu Đurđevcu na kojoj je sudjelovao veliki broj natjecatelja iz naše zemlje, ali i susjednih država. Daljinsko jahanje kao najmlađa disciplina unutar Hrvatskog konjičkog saveza svake godine broji sve više zaljubljenika u ovaj sport.

Utrka u Đurđevcu posebno je atraktivna zbog predivnih terena oko utvrde Stari grad te staza u Park Šumi Borik, a samo natjecanje privlači veliki broj natjecatelja te je Croatia Cup u Đurđevcu već par godina zaredom najposjećenija utrka u Hrvatskoj.

Natjecanje je održano u četiri utrke, prva utrka na dužini staze od 86km, druga na dužini staze od 65km, treća od 42km te četvrta od 23 km. Početak utrka kao i cilj bio je na livadi iza utvrde Stari grad, gdje su natjecatelje ispratili i dočekali brojni gledatelji.

Natjecatelji su bili oduševljeni dobro pripremljenim stazama, te dobrom organizacijom utrka, a ove godine prijavilo se 58 sudionika. Spomenimo i to da je Saša Franjić iz Konjičkog kluba Đurđevački graničari osvojio je 10. mjesto na stazi od 42 kilometra.

Svečano proglašenje pobjednika održano je na velikoj pozornici Starog grada, a pehare i prigodne poklone pobjednicima je uručio gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik HKS-a Branko Kovačić.

Čestitamo svim natjecateljima i organizatorima na uspješnoj utrci te se vidimo u Đurđevcu i iduće godine. Službene rezultate utrka možete pronaći u nastavku teksta: