Županijski stožer zabranio organizirani put u Vukovar: Đurđevac će odati počast paljenjem svijeća duž ulice koja nosi ime grada heroja


Petak, 13. studenoga 2020.

Načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko- križevačke županije i zamjenik župana Ratimir Ljubić donio je odluku o zabrani organiziranog odlaska u Vukovar, stoga Grad Đurđevac obavještava sve građane i branitelje koji su se do danas prijavili da se otkazuje planirani put u Vukovar.

Na 29. obljetnicu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, 18. studenog u 17,00 sati članovi HVIDRA-e Đurđevac, učenici Osnovne škole Đurđevac, učenici iz Strukovne škole Đurđevac, učenici Gimnazije dr. I. Kranjčeva, djelatnici Grada i javnih radova, te građani zapaliti će stotine svijeća duž ulice koja nosi ime tog grada heroja.

Paljenje svijeća već se tradicionalno održava u svim gradovima i mjestima diljem Hrvatske, a u Đurđevcu će se održati po šesti puta u Ulici grada Vukovara, koja je 2015. godine dobila to počasno ime. Cilj ovakve akcije je da upaljene svijeće pokažu da Vukovar, koji je dao sebe za slobodu Hrvatske i svi oni koji su ostavili svoje živote za Vukovar nisu i neće biti zaboravljeni te vas ovom prilikom pozivamo da se i vi odazovete i upalite jedan lampion u znak sjećanja.