Đurđevac i u ovoj godini daje bespovratna sredstva za razvoj poljoprivrede i turizma: prijavite se na neku od 13 mjera


Srijeda, 8. veljače 2023.

Grad Đurđevac kontinuirano ulaže u poljoprivredu i u razvoj svojih turističkih sadržaja koji privlače sve više gostiju, a Đurđevac se uspješno pozicionirao na turističkoj karti kontinentalnog turizma.

Stoga se poljoprivrednici i ove godine mogu prijaviti na neku od 13 mjera.

-Prošle godine zaprimili smo 38 zahtjeva, a ukupno je isplaćeno preko 38,6 tis. eura (291 tis. kn). Ovim mjerama želimo male proizvođače potaknuti na daljnju proizvodnju te vidimo pozitivne trendove u ovoj grani jer svake godine imamo sve više zahtjeva. U turizmu bilježimo i povećan broj registriranih kušaonica, izletišta, ali i apartmana jer je upravo priroda naše bogatstvo koje u zadnje vrijeme privlači sve veći broj gostiju. Pozivam sve da iskoriste ove mjere i unaprijede svoju proizvodnju te izgrade dodatne sadržaje uz svoje smještajne kapacitete- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Potpore male vrijednosti se dodjeljuju iz Proračuna Grada Đurđevca kao bespovratna novčana sredstva u obliku subvencija, a ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane OPG-ove i poljoprivrednike da se prijave na neku od mjera.

  • Program potpore u poljoprivredi: sadrži ukupno 13 mjera, a ciljevi su opstanak poljoprivrednih gospodarstava na području grada, unapređenje i modernizacija poljoprivredne proizvodnje, očuvanje i razvoj ruralnih područja i ruralnih vrijednosti, poticanje gospodarstva na cjelokupnom području grada.
  • Mjere poticanja razvoja smještajnih kapaciteta i dodatnih sadržaja na OPG-ovima- potiče se izgradnja bazena, kupelji, adrenalinskih sadržaja, nabava paintball opreme, opreme za bicikle, peći na pelete i sl.

Zahtjevi se zaprimaju sve do iskorištenja sredstava, odnosno najkasnije do 15. prosinca 2023. godine

Prijava se podnosi na obrascima koji se nalaze u nastavku teksta: