Đurđevac je bio domaćin 4. simpozija učitelja i nastavnika tjelesnoga


Ponedjeljak, 9. listopada 2017.

Đurđevac je ovaj vikend bio domaćin 4. simpozija učitelja i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture na kojem je sudjelovalo oko 250 učitelja i nastavnika iz cijele Hrvatske.

Tema simpozija bile su mjere sigurnosti u tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi. Stručno usavršavanje održano je u organizaciji viših savjetnika za tjelesnu i zdravstvenu kulturu Agencije za odgoj i obrazovanje Sandre Višković, Margite Lukas i Joze Škegra.

Sudionike su pozdravili te naglasili važnost tjelesne i zdravstvene kulture u školama, ali i bavljenje izvanškolskih sportskim aktivnostima za djecu, ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana Danijel Domišljanović te gradonačelnik Hrvoje Janči.

Uz radnu i međusobnu suradnju sudionici su proveli ugodno i korisno vrijeme izmjenjujući osobna iskustva o unapređivanju odgojno-obrazovnoga rada.

Slobodno vrijeme iskoristili su za razgledavanje utvrde Stari grad i Muzeja Grada Đurđevca. Nakon što su upoznati s poviješću utvrde, razgledali su stalni postav muzeja, Interpretacijski centar Picokijade te izložbu Ronalda A. Lindgreena.

Na kraju su se družili s našim najpoznatijim stanovnicima Hrvatske sahre- devama, te su ovom prilikom pozvani da ponovno posjete Đurđevac  i njegove znamenitosti zajedno sa svojim učenicima.