Đurđevac nastavlja s prijavom projekata u sportu: projektom Jump together nabavit će se 25 novih trampolina


Nedjelja, 5. ožujka 2023.

Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca u suradnji s Gradom Đurđevcom i Osnovnom školom Đurđevac prijavila je još jedan projekt koji će osigurati novu opremu za sportaše, ali i učenike naše škole, a radi se o projektu Jump together.

Projekt je prijavljen na raspisani poziv Ministarstva turizma i sporta, a projektom će se nabaviti 25 novih trampolina. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 19 tis. eura, a očekuje se da će iznos sufinanciranja projekta od strane Ministarstva iznositi 80%.

Cilj provedbe projekta je uvesti nove, atraktivne sportske programe koji će privući nove korisnike sportskih programa, osobito djecu i mlade, a onima koji se već bave sportskim aktivnosti omogućiti da isprobaju neke nove aktivnosti. Stvaranjem boljih uvjeta za bavljenje sportom pridonijet će se psihofizičkim sposobnostima i zdravstvenom stanju sportaša s područja Đurđevca i okolnih naselja.

Dodatno će se članice Zajednice educirati o fair play-u u sportu kroz edukativna predavanja. Podsjetimo da Zajednica trenutno u svom sastavu ima 24 klubova sa više od 600 aktivnih sportaša i sportašica koji su uključeni u sportske aktivnosti preko svojih klubova, a koji će aktivno koristiti nabavljenu opremu.

U školskoj godini 2023./2024. jednom mjesečno će djeca i mladi vježbati na trampolinima. Škola broji više od 300 djece većeg uzrasta (5.-8. razred) te će upravo oni vježbati na trampolinima. Također, u projekt će se uključiti i umirovljenici, a vježbanje za umirovljenike započet će u svibnju te će se jednom tjedno provoditi vježbanje na trampolinima u trajanju od 60 minuta.