Nova poslovna zona A- sjever uskoro spremna za poduzetnike


Petak, 29. siječnja 2021.

Na prostoru Poslovne zone A-sjever u Đurđevcu radovi ne staju, a trenutno se radi na izgradnji ceste do spoja s državnom cestom, odnosno 4. etapi istočne obilaznice. Nakon prethodno odrađenih infrastrukturnih radova te postavi rasvjetnih stupova duž ceste i pješačke staze u tijeku je postava rubnjaka te priprema posteljice za asfaltiranje s čijim radovima se kreće čim to vremenski uvjeti dozvole. Nakon asfalterskih radova uredit će se i zelene površine te dovršiti postava javne rasvjete.

Vrijednost projekta Poslovne zona A – sjever na izlazu iz Đurđevca u smjeru Virovitice uz državnu cestu D2, iznosi gotovo 11 milijuna kuna od kojih oko 10 milijuna kuna sufinancira Europska unija i Ministarstvo regionalnog razvoja i Fondova EU. Završetkom izgradnje sveukupno 7.475,68 m² ceste s pratećom infrastrukturom unutar poduzetničke zone A sjever stvorit će se potrebna zajednička infrastruktura i cestovna dostupnost parcela u zoni.

- Projekt izgradnje Poslovne zone A-sjever izuzetno nam je važan i drago mi je što se radovi bliže samom kraju. Nakon završetka svih radova, u suradnji sa Županijskom gospodarskom komorom planiramo za sve poduzetnike koji već djeluju u zoni, ali i sve druge potencijalne poduzetnike, održati prezentaciju svih pogodnosti za dolazak poduzetnika koje poduzetnička zona nudi – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Osnovne informacije o projektu:

  • Naziv projekta: Razvoj infrastrukture poslovne zone „A-sjever” Đurđevac
  • Naziv korisnika: Grad Đurđevac
  • Ukupna vrijednost projekta: 10.822.802,44 kuna
  • EU sufinanciranje projekta: 8.925.657,28 kuna
  • Razdoblje provedbe projekta: 01.07.2019. – 01.04.2021.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“