Đurđevac nastavlja s radovima: započeli radovi na izgradnji infrastrukture u Poslovnoj zoni A-sjever


Petak, 27. ožujka 2020.

Na prostoru Poslovne zone A-sjever u Đurđevcu, danas je održano uvođenje izvođača radova u posao.

Poslovna zona nalazi se na izlazu iz Đurđevca u smjeru Virovitice uz državnu cestu D2, a vrijednost projekta je gotovo 11 milijuna kuna od kojih nešto malo manje od 9 milijuna kuna sufinancira Europska unija.

Izgradnjom sveukupno 7.475,68 m² ceste s pratećom infrastrukturom unutar poduzetničke zone A sjever stvorit će se potrebna zajednička infrastruktura i cestovna dostupnost parcela u zoni.

– Unatoč situaciji koja je trenutno u Hrvatskoj, ne stajemo s infrastrukturnim projektima. Zahvaljujem se domaćoj tvrtki Bistra koja je izvođač radova koja je uspješno organizirala početak radova. Osim Bistre, radit će i ostale domaće tvrtke jer je velika količina komunalne infrastrukture koja će se raditi u ovom projektu –rekao je  gradonačelnik Hrvoje Janči.

Istaknuo je kako je projekt financiran većinom iz Europskih sredstva, dodavši kako provedba Europskih projekata nije upitna. – Nužno je održati građevinsku aktivnost i dati poticaje gospodarstvu kako bi svi skupa preživjeli ovo razdoblje – rekao je gradonačelnik te je dodao kako sva su sva gradilišta aktivna te da u Gradu Đurđevcu radovi ne staju, a pri tome se poštuju sve propisane mjere zaštite.

Krešimir Habijanec, direktor Bistre d.o.o. Đurđevac naglasio je kako građevinski sektor još uvijek nije stao.

– Onaj dio posla koji se može raditi, taj će se i izvoditi. Radnici su upoznati sa svim uputama i moraju se pridržavati svih mjera zaštite na radu. S obzirom na to da je ovo veliki otvoreni prostor, neki će se radovi moći raditi. Hoće li se moći svi raditi to još ne mogu sa sigurnošću kazati – istaknuo je Habijanec. Rekao je će u prvoj fazi rade se podzemni radovi, odnosno povlačenje infrastrukture, plina, kanalizacija, voda i jedan dio struje. Dodao je kako će na gradilištu biti do 10-ak ljudi.

-Za sada kompletna naša firma radi normalno i nadam se da će to tako i ostati – zaključio je Habijanec.

Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik istaknuo je kako najveći gubitnik u cijeloj situaciji vezanoj uz koronavirus, bit će gospodarstvo.

– Sve je krenulo od mikro i malih poduzeća, ono što je zadnja crta obrane je građevina. Sve ono što je planirano da se povuče iz EU fondova, mora biti realizirano. Ako dođe do zastoja u građevinskim radovima, tada kreće niz crnih scenarija za kooperante i ostalo gospodarstvo – zaključio je predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković.

Osnovne informacije o projektu:

  • Naziv projekta: Razvoj infrastrukture poslovne zone „A-sjever” Đurđevac
  • Naziv korisnika: Grad Đurđevac
  • Ukupna vrijednost projekta: 10.822.802,44 kuna
  • EU sufinanciranje projekta: 8.925.657,28 kuna
  • Razdoblje provedbe projekta: 01.07.2019. – 01.01.2021.

 

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“