Đurđevac pomaže: u Petrinju upravo stigao kamion pun građevnog materijala za obnovu kuća


Srijeda, 30. prosinca 2020.

Danas je iz Gradske uprave poslano pismo potpore stanovnicima Petrinje, koji su pogođeni ovom izuzetno teškom situacijom uzrokovanom potresom, ali i pandemijom, a još jučer je na inicijativu gradonačelnika Hrvoja Jančija nabavljen potrebni građevni materijal koji će sigurno pomoći mnogim obiteljima u obnovi njihovih domova.

Sa kamiona se od Đurđevca do Petrinje vijorila zastava Grada Đurđevca, a vrijedni volonteri koji pomažu u obnovi kuća i zgrada u Petrinji po dolasku kamiona skinuli su zastavu i sa zastavom napravili zajedničku fotografiju.

–Grad Đurđevac je i ovog puta pružio ruku prijateljstva i konkretnu pomoć potresom pogođenom gradu. Pun kamion građevnog materijala s volonterima upravo je stigao u Petrinju. Na ovaj način smo pomogli i stanovnicima Markuševca u obnovi nakon što je jaki potres srušio i oštetio brojne obiteljske kuće i zgrade. Svaka pomoć je dobrodošla, a u sabirnu akciju za pomoć obiteljima pogođenim potresom uključili su se i svi djelatnici Grada Đurđevac te gradskih ustanova koji su prikupljena novčana sredstva uplatili na račun Hrvatskog Crvenog križa. U akcijama sudjeluju i naši vatrogasci, volonteri i djelatnicima Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac, a prve potrepštine za stanovnike pogođene potresom već su otpremljene iz Društvenog doma Mladen Markač- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.