Đurđevac prijavio još jedan EU projekt: potpuno novi prostori za udruge iz kulture u Domu kulture


Četvrtak, 21. veljače 2019.

Grad Đurđevac je u suradnji s Kulturno umjetničkim društvom Petar Preradović i Udrugom kazališnih amatera Gradskog kazališta Đurđevac prijavio projekt unutrašnjeg uređenja i opremanja prostora Doma kulture na javni poziv koji je raspisao Ured za udruge i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Ovim projektom se želi revitalizirati prostor Doma kulture kao javnog prostora, odnosno centra kulturnog stvaralaštva grada Đurđevca, a ujedno će se povećati raspon usluga udruga koje djeluju unutar Doma kulture, unaprijediti međusobna suradnja između udruga i građana, a sve s ciljem unapređenja kvalitete življenja u lokalnoj zajednici.

Cilj projekta je urediti prostor za udruge koje već djeluju unutar Doma kulture za provedbu edukacija i radionica, a stečena znanja udruge će iskoristiti za pripremu i provedbu svojih aktivnosti i kreiranje novih sadržaja.

Provedbom projektnih aktivnosti kroz bogat kulturni, umjetnički i kazališni program obogatit će se ponuda grada, a ujedno će se povećati i iskorištenost prostora Doma kulture.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 1,4 milijuna kuna, a očekivano sufinaciranje iznosi 100 posto dok provedba projekta obuhvaća razdoblje od 24 mjeseca.