Đurđevački vatrogasci stigli u ispomoć stanovnicima Petrinje, građani pokrenuli akciju sakupljanja potrepština


Utorak, 29. prosinca 2020.

Podsjetimo, danas je Hrvatsku pogodilo nekoliko potresa, a najjači potres magnitude 6,2 bio je kod Petrinje koja je pretrpjela najveću štetu.

Potres se snažno osjetio u cijeloj Hrvatskoj. Nažalost, prizori u Petrinji su tragični, u ruševinama su zatrpani ljudi, mnogo je kuća srušeno, a odmah nakon potresa pripadnici Javne vatrogasne postrojbe iz Đurđevca organizirali su se i krenuli na ispomoć u Petrinju.

Sa vatrogasnog kamiona se od Đurđevca do Petrinje vijorila zastava Grada Đurđevca, a vrijedni vatrogasci će i sutra pomagati stanovnicima u raščišćavanju ruševina.

Grad Đurđevac je danas nabavio i građevinski materijal koji će sutra biti poslan s kamionom i volonterima prema Petrinji kao pomoć njezinim stanovnicima koji su pogođeni ovom izuzetno teškom situacijom uzrokovanom potresom, ali i pandemijom, a koji će sigurno pomoći mnogima u obnovi njihovih domova.

Udruga sv. Juraj, Udruga Peski-Art Đurđevac, stanovnici kvarta Peski i ostali građani organizirali su spontanu akciju prikupljanja pomoći Podravina za Banovinu, koja će se održati sutra, 30. prosinca od 8,00 sati u Domu Mladen Markač Đurđevac. Prikupljaju se materijalna sredstva: deke, madraci, topla odjeća, svijeće, baterije, higijenske potrepštine i slično.

Pozivamo građane da i ovaj puta pokažu svoje veliko srce.