Đurđevački osnovnoškolci prvi stali na klizaljke i otvorili sezonu klizanja na Trgu sv. Jurja


Četvrtak, 17. prosinca 2020.

Danas je na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu otvorena ovogodišnja sezona klizanja, a prvi su na klizaljke stali učenici 4.c razreda Osnovne škole Đurđevac koji su na klizalište stigli u pratnji svoje učiteljice i ravnatelja škole Danijela Domišljanovića.

Prve klizače dočekao je gradonačelnik Hrvoje Janči koji je ovom prilikom i otvorio klizalište za sve klizače. Na atraktivnom klizalištu veličine 375 m2, brojni školarci, vrtićarci, ali i ostali građani i gosti moći će uživati sve do 17. siječnja 2021. godine.

Podsjećamo da su Grad Đurđevac i Turistička zajednica Grada Đurđevca i ove godine osigurali besplatno klizanje kao blagdanski poklon svim osnovnoškolcima s područja Grada Đurđevca i područja okolnih općina, odnosno Osnovnim školama Molve, Virje, Novigrad Podravski, Kalinovac, Kloštar Podravski, Ferdinandovac i Gola.

- Iznimno mi je drago što je naše klizalište započelo s radom, moram reći da su djeca svaki dan obilazila i nadgledala radove na klizalištu te su jedva dočekala otvorenje. Pohvalio bih sve naše udruge, ustanove i sve koji su se uključili u postavljanje klizališta. Klizalište je besplatno za djecu s područja Đurđevca koja će se jednom dnevno moći klizati besplatno, a za djecu iz okolnih općina osigurana je gratis karta za tri posjeta. Želimo da klizalište i ove godine živi svaki dan, ali i da našim najmlađima omogućimo ono što mi kao mali imali. Iako je klizalište ograničeno brojem klizača, vjerujem da će svi stići na red te ovim putem pozivam svu djecu i roditelje da iskoriste ovo blagdansko vrijeme i posjete Advent u Đurđevcu te se okušaju na ledu- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te je dodao kako se nada da će snijeg upotpuniti đurđevačku adventsku priču.

Rad klizališta je organiziran sukladno propisanim mjerama i preporukama za rad klizališta na otvorenom od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo uz napomenu da je klizanje na vlastitu odgovornost. Svi klizači obavezni su nositi kapu i rukavice te se pridržavati propisanih mjera kao što je održavanje socijalne distance, dezinfekcija ruku, nošenje maske, uz mjerenje temperature i popis evidencije koje će voditi djelatnici na klizalištu sukladno preporukama.

Broj klizača je ograničen na 20, dok je krug klizanja ograničen na pola sata. Na dnu stranice možete pogledati vremenski raspored klizanja. Napominjemo da će nakon svakog kruga klizača, djelatnici vršiti dezinfekciju svih dodirnih površina, rukohvata i klizaljki.

Cijena klizanja je 10,00 kn, a najam klizaljki 5,00 kn. Djeca s područja grada Đurđevca imaju dnevno 30 minuta gratis klizanja.