Đurđevački vatrogasci zadovoljni: na sjednici DVD Đurđevac svečano preuzeti novi prostori


Nedjelja, 17. ožujka 2019.

Javna vatrogasna postrojba Đurđevac, DVD Đurđevac, Vatrogasna zajednica grada Đurđevca i Puhački orkestar DVD-a Đurđevac u subotu su svečano preuzeli novoobnovljene prostorije. Podsjetimo, nakon što se policija preselila u zgradu JVP-a Đurđevac krenula je obnova drugog kata zgrade u koju su se preselili vatrogasci.

Gradonačelnik Hrvoje Janči rekao je kako je u uređenje prostora uloženo oko milijun kuna, a radovi su trajali  godinu dana.

– S ovim službenim preseljenjem naši su vatrogasci dobili prostore kakve su imali i prije ako ne i bolje. Ovim preseljenjem ostvarili smo cilj da naši vatrogasci i policija operativno djeluju iz iste zgrade. Uskoro se nadamo da će dobiti i pojačanje, HGSS koja će ovdje imati svoju ispostavu s dodatnim ljudima i sa svojom opremom, tako da će ovo biti jedan pravi operativni centar za sve građane Đurđevca, ali i njegove okolice – rekao je gradonačelnik Janči.

Matija Markešić, zapovjednik JVP Đurđevac istaknuo je kako su iznimno zadovoljni novim prostorima koji se prostiru na 409 kvadrata.

– I više nego zadovoljni smo s cjelokupnim prostorom. Ovaj obnovljeni prostor, usudio bih se reći premašio je naša očekivanja kako u izgledu, tako i u vremenu koje je bilo potrebno za ovu rekonstrukciju. Inače sama zgrada je građena početkom 90-tih godina i zamišljena je da ju osim vatrogasaca koristile i neke druge službe. Preseljenjem policije u našu zgradu i radovima na drugom katu napokon smo ostvarili ono što i je bilo predviđeno, da su interventne službe na jednom mjestu – zaključio je Markešić.

Ivan Hadžija zapovjednik DVD-a Đurđevac, kazao je kako je izrazito sretan i ponosan na nove prostore u koje su preselili.

-Čekali smo godinu dana na novi prostor. U tih godinu dana snalazili smo se na razne načine, i napokon smo sada dočekali preseljenje. Iznimno sam ponosan što ćemo danas upravo u ovim novoobnovljenim prostorijama održati 139. skupštinu Dobrovoljnog vatrogasnog društva – zaključio je Ivan Hadžija.

Nakon svečane primopredaje prostora kojega je posvetio župnik Marko Rac u velikoj dvorani Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac održana je i redovna izvještajna godišnja Skupština DVD-a Đurđevac.

Uz članove društva sjednici su prisustvovali i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, načelnik Policijske uprave Koprivničko- križevačke županije Vjekoslav Štimac, načelnik Policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimr Habijan, župnik Marko Rac, delegacije prijateljskih društava Lovasa i Lovrana, te delegacije DVD-a susjednih općina i gradova sa područja županije i šire.

Na sjednici su prezentirana izvješća o radu društva, puhačkog orkestra i izvješće o financijskom poslovanju tijekom protekle godine. Doneseni su i usvojeni novi planovi rada za 2019. godinu s naglaskom na još kvalitetnije provođenje zaštite od požara, afirmiranje mladeži, stvaranje novih takmičarskih ekipa, te nabavke potrebne opreme.

Za nesebičan rad i zalaganje vatrogascima su uručena i posebna priznanja. Svim vatrogascima koji su dobili priznanja čestitao je i gradonačelnik Janči. Sjednica je nastavljena uz prigodno druženje gostiju, uzvanika i članova DVD-a.

Foto: Prigorski.hr