Đurđevac ulaže u poticanje poduzetništva: prijavite se za neku od 20 mjera


Utorak, 31. svibnja 2022.

Grad Đurđevac nastavlja i s kontinuiranim osiguravanjem sredstava za potpore u razvoju poduzetništva na području Grada Đurđevca u 2022. godini.

Program mjera poticanja razvoja poduzetništva sadrži 20 mjera za stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja, djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguravanje preduvjeta za razvoj poduzetničkih aktivnosti na području Grada Đurđevca. Potpore male vrijednosti dodjeljuju se iz Proračuna Grada Đurđevca kao bespovratna novčana sredstva u obliku subvencija.

-Prošle godine je isplaćeno preko 320 tis. kuna bespovratnih sredstava obrtnicima i poduzetnicima. Ovim mjerama želimo male proizvođače potaknuti na daljnju proizvodnju te vidimo pozitivne trendove u ovoj grani jer svake godine imamo sve više zahtjeva. Najkorištenije mjere su i dalje za nabavu i ugradnju novih strojeva i opreme. Pozivam sve poduzetnike da iskoriste ove mjere i unaprijede svoje poslovanje i proizvodnju - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Zahtjevi se zaprimaju sve do iskorištenja sredstava, odnosno najkasnije do 15. prosinca 2022. godine.

U nastavku teksta preuzmite sadržaj Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Đurđevca za razdoblje 2021. – 2025.  te sve potrebne Obrasce za podnošenje zahtjeva za dodjelu pojedine potpore. Prilikom predavanja zahtjeva za ostvarenje potpore obavezno je priložiti i cjelokupnu popratnu dokumentaciju navedenu u obrascu Zahtjeva za ostvarenje potpore.