Đurđevo: brojni građani uživali u sunčanom danu, ribičiji, Jurjevskim igrama i sajmu cvijeća


Nedjelja, 22. travnja 2018.

U subotu, 21. travnja povodom obilježavanja Dana grada po četvrti je put održana gastro priredba Đurđevečka ribičija, a svi koji su se našli na Trgu Sv. Jurja u Đurđevcu za vrijeme održavanja spomenute priredbe mogli su se okušati u pecanju šarana iz 12 metarskog bazena, te ukoliko su bili sretne ruke kupiti upecanu ribu po pristupačnoj cijeni. U sklopu Đurđevečke ribičije organizirana je i prodaja fiš paprikaša, kao i ribe pečene na rašljama.

Odaziv građana bio je velik, kako za kušanje ribljih specijaliteta tako i u pecanju, u čemu su se najviše okušali oni najmlađi, a među brojnim posjetiteljima, što su ribiči pripremili svome gradu došao je pogledati i gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković. Organizator ove gastro priredbe bili su Turistička zajednica, ŠRK Peski i ŠRK Picok.

U isto vrijeme započeo je i Đurđevečki cvjetni festival, prodajna izložba cvijeća. Na festivalu je bilo preko 30 izlagača, među kojima udruge sa područja grada i obiteljska gospodarstva, a sunčan dan privukao je brojne ljubitelje cvijeća, ali i slatkoga jer su članice udruga žena s područja grada pripremile razne kolače.

Cvjetni sajam otvorio je gradonačelnik, te je zahvalio svim sudionicima koji su uveličali rođendan našega grada, a svim građanima je poželio dobru zabavu u povodu obilježavanja dana grada.

U programu otvorenja nastupile su dječje skupine Dječjeg vrtića Maslačak, učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, Dječja skupina KUD-a Petar Preradović Đurđevac, Laura Kovačević, Marta Ređep i Lorena Vlašić.

Ovaj sunčan dan brojni su građani iskoristili za šetnju gradom i kavu uz druženje u okolnim kafićima dok su najmlađi ipak najviše uživali u pecanju i dječjem parku punom sprava za igranje.

Grad Đurđevac je povodom Dana grada na trgu počastio građane rođendanskom voćnom tortom.

Podno utvrde Stari grad u prostoru Hrvatske sahare održane su i Jurjevske srednjovjekovne sportske igre u organizaciji Udruge sv. Juraj koje su okupile 150 mališana, a koji su se okušali u brojnim starim sportovima.

Bogat program Đurđeva nastavlja se i iduće dane, počevši s jutarnjom budnicom puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac, cvjetnim sajmom i ribičijom, misom u čast svetom Jurju, revijom frizura i šminke, biciklijadom Biciklinom v krug, Festivalom duhovne glazbe, te završetkom u Noći knjige.