Đurđevo: brojni građani uživali u sunčanom danu, ribičiji, konjičkim utrkama i sajmu cvijeća


Subota, 22. travnja 2023.

Današnji dan je prepun brojnih događanja u sklopu programa obilježavanja Dana grada, a program je službeno započeo već početkom travnja.

Danas se po sedmi puta održala gastro priredba Đurđevečka ribičija, a svi koji su se našli na Trgu Sv. Jurja u Đurđevcu za vrijeme održavanja spomenute priredbe mogli su se okušati u pecanju šarana iz 12 metarskog bazena, te ukoliko su bili sretne ruke kupiti upecanu ribu po pristupačnoj cijeni. U sklopu Đurđevečke ribičije organizirana je i prodaja pečene ribe, kao i ribe pečene na rašljama.

Odaziv građana bio je velik, kako za kušanje ribljih specijaliteta tako i u pecanju, u čemu su se najviše okušali oni najmlađi, a među brojnim posjetiteljima, što su ribiči pripremili svome gradu došao je pogledati i gradonačelnik Hrvoje Janči i vijećnici. Organizator ove gastro priredbe bili su Turistička zajednica, Stari grad d.o.o., ŠRK Peski i ŠRK Picok.

U isto vrijeme započeo je i Đurđevečki cvjetni festival, prodajna izložba cvijeća. Na festivalu je bilo preko 40 izlagača, među kojima udruge sa područja grada i obiteljska gospodarstva, a sunčan dan privukao je brojne ljubitelje cvijeća, ali i slatkoga jer su članice udruga žena s područja grada pripremile razne kolače.

Na početku programa sve okupljene pozdravio je gradonačelnik Hrvoje Janči koji ovom prilikom svim sugrađanima poželio sretan Dan grada i blagdan našega zaštitnika sv. Jurja uz želju da svatko u programu pronađe nešto zanimljivo za sebe i da svi zajedno iskoristimo ovoja prekrasan dan i sunčano vrijeme za zabavu i druženje.

Okupljene posjetitelje u glazbenom dijelu programa zabavljao je Tamburaški sastav Podravski bećari, a nastupio je i Dječji zbor Dječjeg vrtića Maslačak, Etno- tradicijska skupina Dječjeg vrtića Maslačak, Mali folklor Osnovne škole Đurđevac, Dječja skupina KUD-a Petar Preradović, Plesni klub Đurđevac i Mažoretkinje grada Đurđevca.

Podno utvrde Stari grad u tijeku su i pripreme za preostale konjičke utrke u daljinskom jahanju 2. kola Croatia cupa na kojem se natječe preko 60 natjecatelja, a preostale utrke i dodjelu nagrada možete pogledati sve do 18,00 sati.

Spomenimo i kako će se kasnije, točnije od 18 sati, održati izložba vina na Gradskoj tržnici Đurđevac, a sve današnji dan zatvorit će Daleke obale koncertom na trgu u 21,00 sat.