Gerontodomaćice će podijeliti 250 paketa kućanskih i higijenskih potrepština starijim sugrađanima


Srijeda, 18. siječnja 2023.

U sklopu projekta Zaželi naše su vrijedne gerontodomaćice, na zadovoljstvo svih korisnika, počele s podjelom mjesečnih paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština za korisnike s područja grada Đurđevca i prigradskih naselja.

Tako će ovih dana gerontodomaćice podijeliti oko 250 paketa svojim korisnicima.

Podsjetimo, projekt ZAŽELI započeo je srpnju prošle godine, a već u rujnu je zaposlena 31 žena na period od šest mjeseci. Svaka djelatnica skrbi o najmanje 6 korisnika na način da ih redovito posjećuju, pomažu u dostavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, pomažu u pripremi obroka, održavanju osobne higijene i čistoće stambenog prostora te pružaju podršku kroz razgovor i druženje.

-Gerontodomaćice su se dokazale kao neizmjerna i hvalevrijedna pomoć svojim korisnicima u vidu obavljanja kućanskih poslova, lakše dostupnosti brojnih usluga i ostvarivanju prava te kao odlične sugovornice za razgovor. Unazad nekoliko godina uspješno odrađujemo projekte pomoću kojih brinemo o našim starijim i nemoćnim sugrađanima. Zahvaljujem svima na zalaganju i na pomoći onima kojima je ta pomoć neophodna- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

 

Naziv projekta: UP.02.1.1.16.0112 Snaga pomoći 3

Naziv korisnika: Grad Đurđevac

Partneri: Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Đurđevac

Ukupna vrijednost projekta: 1.500.000,00 kuna

EU sufinanciranje projekta: 1.500.000,00 kuna

Razdoblje provedbe projekta: 28.7.2022. - 28.2.2023.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

"Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.“