Grad Đurđevac i Nagyatád prijavili projekt razvoja jedinstvenih turističkih atrakcija


Utorak, 7. svibnja 2019.

Isti dan nakon što je Grad Đurđevac na program prekogranične suradnje – Interreg Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. prijavio projekt razvoja turističke ponude u suradnji s mađarskim gradom Szigetváru prijavljen je i projekt Razvoj jedinstvenih turističkih atrakcija u suradnji s mađarskim gradom Nagyatádom.

U izradi i prijavi projekta sudjelovali su djelatnici Turističke zajednice grada Đurđevca, Grada Đurđevca te članovi Gradskog kazališta Đurđevac i KUD Petra Preradović Đurđevac.

Ovim projektom predviđa se izrada studije razvoja turizma, razvoj i prekogranična razmjena znanja i vještina, unutarnje uređenje Doma kulture u Đurđevcu, organiziranje šest kulturnih festivala i događanja u Đurđevcu i Nagyatádu koja će privući turiste, izrada tri promotivna spota o turističkim atrakcijama te izrada turističkog vodiča na Hrvatskom i Mađarskom jeziku.

–Svi građani Đurđevca znaju koliko je problem energetska neučinkovitost Doma kulture jer i kada radi grijanje unutra ste u čizmama i kaputima i još vam je hladno, a i svi znamo da ga je potrebno i urediti iznutra. Prošli tjedan je potpisan ugovor s izvođačem radova te će uskoro krenuti radovi na energetskoj obnovi Doma kulture, a sada smo uspješno prijavili i projekt unutarnjeg uređenja. Ovo su vrlo bitni projekt za naš grad i ono što je vrlo značajno naglasiti jest da treba čim više iskoristiti mogućnosti Europskih fondova. Imat ćemo bolje uvjete za odvijanje kulturnog života u gradu, od kazališnih predstava, nastupa KUD-a, glazbene škole i svega ostaloga. Moguće je i da kino bude unutra, pogotovo kada zamijenimo sjedalice– istaknuo je gradonačelnik Janči.

Vrijedno je spomenuti da će obnova i rekonstrukcija Doma kulture i Parka skulptura podržati i nadopuniti ostale turističke aktivnosti koje partneri provode na svom području te će se povećat atraktivnost malih gradova.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi oko 450 tis. eura.