Grad Đurđevac nastavlja ulagati u povećanje standarda u vrtiću Maslačku: djeca su budućnost našega grada


Srijeda, 23. studenoga 2022.

Grad Đurđevac je na raspisani javni poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade prijavio projekt kojim bi se osiguralo sufinanciranje plaća za četiri odgojiteljice u Dječjem vrtiću Maslačak Đurđevac.

Vrijednost ovog projekta iznosi oko 412 tis. kuna, a osigurale bi se plaće za četiri odgojiteljice kroz 11 mjeseci. Vrtić Maslačak ima 18 odgojnih skupina, te ukupno 38 odgojiteljica koje brinu za naše vrtićarce.  Zahvaljujući svojim materijalnim uvjetima i programima koje provodi, Dječji vrtić Maslačak svrstan je među najbolje vrtiće u Hrvatskoj.

– Unazad nekoliko godina uspješno smo podigli standard usluge u vrtiću i to povlačenjem EU sredstava preko prijavljenih projekata, čime smo našim najmlađima osigurali najbolje materijalne uvjete smještaja u vrtiću te najviše ponuđenih obrazovnih programa. Iako je već sada ljestvica podignuta visoko mi i dalje radimo na uvođenju novih programa i aktivnosti– istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči te dodao kao se već iduće godine kreće s radovima na nadogradnji vrtića za još osam vrtićkih skupina.

Nakon što je Grad potpuno uredio vrtić i energetski ga obnovio, uspješno je osigurao EU sredstva za zapošljavanje dodatnih ljudi i provođenje 11 kraćih programa, po čemu je naš vrtić također jedinstven u Hrvatskoj. Od iduće godine vrtić će postati dvojezičan, uvodi se engleski jezik u rad, ali i izborni jezik francuski. Svake se godine upiše sve više djece što je samo pokazatelj da su brojni roditelji prepoznali kvalitetu rada naših odgojitelja s djecom, mogućnosti upisa djece u dodatne programe prema interesu djece i visoki materijalni standard koji je zasigurno rijetkost.

-Sva djeca s područja grada i prigradskih naselja su upisana u vrtić te nemamo listu čekanja. Želimo našim najmlađim sugrađanima omogućiti najviši standard jer su oni budućnost ovoga grada, a ovaj projekt je samo nadogradnja na postojeće projekte – zaključio je gradonačelnik Janči.