Grad Đurđevac osigurao uskrsnice za svoje starije sugrađane i socijalno ugrožene osobe: dobna granica spuštena na 60 godina


Petak, 10. ožujka 2023.

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca jednoglasno je donesena odluka o isplati uskrsnica umirovljenicima, socijalno ugroženim građanima te korisnicima prava na invalidsku mirovinu bez obzira na godine života.

- Grad Đurđevac već tradicionalno daruje socijalno najugroženije građane prigodnim poklonima povodom Božićnih blagdana i Uskrsa te umirovljenike božićnicama i uskrsnicama. Ovom odlukom proširuje se krug primatelja pomoći prilikom Uskrsnih blagdana - po prvi puta dodatni su korisnici prava na invalidsku mirovinu a prijedlog je i da se snizi prag godina za umirovljenike sa 65 na 60 godina- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Moram naglasiti da je prijedlog za izmjenu došao od strane samih građana koji su nam ukazali na neravnopravnost u položaju mlađih umirovljenika s manjim primanjima koji su u mirovini po osnovi invalidske mirovine. Vjerujem da ćemo ovom izmjenom i spuštanjem dobne granice pokriti sve potrebite građane- rekao je predsjednik vijeća Željko Lacković.

-Zaokružili smo i iznos u eurima i to u korist korisnika, tako da odobravamo sredstva za pomoć umirovljenicima i socijalno ugroženim građanima starijima od 60 godina te korisnicima prava na invalidsku mirovinu bez obzira na godine života, koji imaju prebivalište na području Grada Đurđevca i prihode do 340,00 EUR mjesečno i to u iznosu od 30,00 eura- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te je pozvao sve građane koji zadovoljavaju ove uvjete da što prije podnesu zahtjev za isplatu u Gradsku upravu.

Prijave za uskrsnice se zaprimaju od danas putem email-a: racunovodstvo@djurdjevac.hr ili se mogu predati osobno na porti Gradske uprave svakim radnim danom od 8 do 16 sati, najkasnije do 7. travnja, a uz popunjeni obrazac potrebno je priložiti i:

  • presliku osobne iskaznice
  • račun za isplatu
  • kopiju zadnjeg odreska od mirovine
  • zahtjev (obrazac se može preuzeti na stranicama Grada i kod portira na ulazu u zgradu).

Zahtjev možete preuzeti u nastavku teksta: Zahtjev za isplatu pomoći povodom USkrsnih blagdana- 2023