Grad Đurđevac: pokloni za Božić i ove godine razveselili djecu, članove Udruge Mali princ i najpotrebitije građane


Nedjelja, 20. prosinca 2020.

Ovaj tjedan započela je podjela poklon paketa kojima su zaposlenici Grada Đurđevca, gradskih ustanova i tvrtki uljepšali božićne i novogodišnje blagdane svojim sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija.

Prigodni pokloni (purica, mlinci, kruh, kolače, kekse, jaja i jabuke) podijeljeni su domovima za starije i nemoćne osobe, udomiteljskim obiteljima djece i odraslih s područja Grada Đurđevca, štićenicima Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac, Udruzi Mali princ, Odjelima za djecu s teškoćama u razvoju te socijalno ugroženim pojedincima.

S obzirom na trenutnu situaciju i propisne mjere radi sprečavanja širenja zaraze koronavirusom djelatnici koji su dijelili poklone nosili su maske, te nisu ulazili u domove građana već su pakete dostavili u vrećicama koje su predali građanima ispred ulaznih vrata.

Božićni pokloni su ove godine ipak najviše razveselili one najstarije, bolesne i teže pokretne građane koji spadaju u rizičnu skupinu, kojima su bogati pokloni omogućili da ostanu doma i izbjegnu gužvu u trgovinama te da sačuvaju svoje zdravlje.

-Žao mi je što ove godine nisam mogao posjetiti članove domova, udruga te ostalih štićenika i osobno im uručiti prigodne poklon pakete te čestitati im nadolazeće blagdane. Unatoč ovim kriznim vremenima, drago mi je što smo ipak na malo drugačiji način uspjeli podijeliti pakete najpotrebitijim građanima te ih tako razveseliti. Ovim putem želim svima sretne i blagoslovljene blagdane, da ih provedu u miru i ono najvažnije, da čuvaju svoje zdravlje  – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Kao i prethodnih godina, ovom akcijom u blagdansko vrijeme Grad je ukazao na svoju društveno-socijalnu ulogu kojoj je cilj potaknuti i ostale udruge i građane na međugeneracijsku solidarnost i brigu prema drugima. U narednim danima bit će podijeljeni i preostali pokloni.