Grad Đurđevac poklonima za Božić i ove godine razveselio djecu, članove Udruge Mali princ i najpotrebitije građane


Petak, 23. prosinca 2022.

Ovaj tjedan podijeljeni su prehrambeni poklon paketi kojima su zaposlenici Grada Đurđevca, gradskih ustanova i tvrtki uljepšali božićne i novogodišnje blagdane svojim sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija.

Prigodni pokloni (purica, mlinci, kruh, kolači, keksi i jaja) podijeljeni su domovima za starije i nemoćne osobe, udomiteljskim obiteljima djece i odraslih s područja Grada Đurđevca, štićenicima Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac, Udruzi Mali princ, Odjelima za djecu s teškoćama u razvoju te socijalno ugroženim pojedincima.

Božićni pokloni ove su godine ipak najviše razveselili one najstarije, bolesne i teže pokretne građane koji spadaju u rizičnu skupinu, kojima su bogati paketi omogućili da ostanu doma i izbjegnu gužvu u trgovinama te da sačuvaju svoje zdravlje.

-Drago mi je što smo već tradicionalno i ove godine uspjeli podijeliti pakete najpotrebitijim građanima te ih tako razveseliti. Ovim putem želim svima sretne i blagoslovljene blagdane, da ih provedu u miru i ono najvažnije, da čuvaju svoje zdravlje  – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Kao i prethodnih godina, ovom akcijom u blagdansko vrijeme Grad je ukazao na svoju društveno-socijalnu ulogu kojoj je cilj potaknuti i ostale udruge i građane na međugeneracijsku solidarnost i brigu prema drugima.